Λίνδος

Βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για έναν από τους 10 πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η αρχαία πόλη της Λίνδου δεσπόζει στην πόλη. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, εκτείνεται γύρω από την Ακρόπολη και φτάνει μέχρι τον σύγχρονο οικισμό της Λίνδου.
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που μπορεί να δει ο επισκέπτης είναι το αρχαίο θέατρο της Λίνδου το οποίο διαμορφώνεται στους πρόποδες της δυτικής πλαγιάς του βράχου της λινδιακής ακρόπολης.
Το θέατρο της Λίνδου χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. και είχε χωρητικότητα 1.800-2.000 θεατών. Συνδέεται με τις μεγάλες γιορτές της πόλης προς τιμήν του Διονύσου, τα Σμίνθια, που περιελάμβαναν θεατρικούς, μουσικούς και αθλητικούς αγώνες, πομπές και θυσίες. Σήμερα διασώζονται μόνον τα τμήματα που είχαν λαξευθεί στον βράχο όπως η κυκλική ορχήστρα, οι τρεις κεντρικές κερκίδες του κάτω κοίλου με τμήματα από τις δύο γειτονικές, καθώς και το κεντρικό τμήμα του άνω κοίλου.
Επίσης, κάθε επισκέπτης του χωριού της Λίνδου, το οποίο έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο, αξίζει να δει την εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες του 15ου αιώνα στο κέντρο του χωριού, τον «τάφο του Κλεόβουλου», ένα τυμβοειδές κτίσμα του 6ου π.Χ. αιώνα, και το «Αρχοκράτειον», έναν τάφο του γένους των Αρχοκρατιδών της ελληνιστικής εποχής.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο γίνεται μέσα από τον σύγχρονο οικισμό της Λίνδου. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται περίπου στον άξονα του θεάτρου και η πρόσβαση με μεταφορικό μέσον είναι δυνατή έως την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Κοντά στο Λίνδος

Τα παρακάτω σημεία βρίσκονται κοντά στο Λίνδος. Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να δείτε λεπτομέρειες ή πάνω στο για να δείτε πώς θα πάτε από το Λίνδος στο συγκεκριμένο σημείο.

Λίνδος

Αξιοθέατo

Περιοχή

Ελλάδα

Οδηγίες πρόσβασης

Οδηγήστε προς Λίνδος: από οπουδήποτε, από

  • twitter
  • fb
  • stumble
  • linkedin
  • reddit
  • email