Λόφος του Μόντε Σμιθ

Πάνω από την πόλη της Ρόδου δεσπόζει ο Λόφος του Μόντε Σμιθ, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον Άγγλο ναύαρχο Σίντεϊ Σμιθ, που είχε στήσει σε αυτό το σημείο το παρατηρητήριό του το 1802 για να παρακολουθεί τις κινήσεις του στόλου του Ναπολέοντα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του πολέμου του με τους Τούρκους. Μάλιστα αυτή η στρατηγική του κίνηση θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη μιας και η θέα από τη κορυφή του λόφου είναι πανοραμική, τόσο προς την παλιά και νέα πόλη της Ρόδου, όσο και προς τη θάλασσα, τα κοντινά νησιά και τα μικρασιατικά παράλια. Η παλιά ονομασία της τοποθεσίας είναι Λόφος του Αγίου Στεφάνου.
Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει η Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρόδου, όπου ανάμεσα στα ερείπια βρίσκονται και κάποιοι κίονες από το ναό του Πυθίου Απόλλωνα, ενώ στο βόρειο τμήμα της Ακρόπολης βρίσκονται και κάποια θραύσματα από τους ναούς της Αθηνάς και του Δία.
Το μέρος ενδείκνυται για αξέχαστους αρχαιολογικούς και οικολογικούς περιπάτους, ενώ πολλοί ρομαντικοί επισκέπτες σπεύδουν να απολαύσουν από κει ψηλά το ηλιοβασίλεμα. Ακόμη, οι επισκέπτες της αρχαίας Ακρόπολης της Ρόδου μπορούν να θαυμάσουν σημαντικές αρχαιότητες που σώζονται μέσα στο πανέμορφο αρχαιολογικό πάρκο και να περιηγηθούν στο αναστηλωμένο αρχαίο Στάδιο του Διαγόρα.
Στο αρχαιολογικό πάρκο διασώζεται το Στάδιο, που είναι γνωστό κι ως Στάδιο του Διαγόρα, ένα έργο της ελληνιστικής περιόδου του 3ου ή 2ου αι. π.Χ., όπου διεξάγονταν οι αθλητικοί αγώνες των Αλίων, της μεγάλης γιορτής των αρχαίων Ροδίων προς τιμήν του θεού Ήλιου. Το Στάδιο, το οποίο έχει ανοικοδομηθεί σε μεγάλο ποσοστό, έχει μήκος 200 μ. και πλάτος 35 μ.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δίπλα από το Στάδιο βρίσκεται το μικρό μαρμάρινο θέατρο που σήμερα φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, όπως ακριβώς και στην αρχαιότητα.

Κοντά στο Λόφος του Μόντε Σμιθ

Τα παρακάτω σημεία βρίσκονται κοντά στο Λόφος του Μόντε Σμιθ. Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να δείτε λεπτομέρειες ή πάνω στο για να δείτε πώς θα πάτε από το Λόφος του Μόντε Σμιθ στο συγκεκριμένο σημείο.

Λόφος του Μόντε Σμιθ

Αξιοθέατo

Περιοχή

Ελλάδα

Οδηγίες πρόσβασης

Οδηγήστε προς Λόφος του Μόντε Σμιθ: από οπουδήποτε, από

  • twitter
  • fb
  • stumble
  • linkedin
  • reddit
  • email