Καλλιθέα

Πρόκειται για μία θαυμάσια παραλία με βαθυγάλαζα νερά, πεύκα και φοίνικες, η οποία ενδείκνυνται για τους φίλους των καταδύσεων. Η παραλία της Καλλιθέας είναι πολύ γνωστή και για τις θερμές ιαματικές πηγές. Τις έκτισαν οι Ιταλοί με σαφή επιρροή από την Αραβική αρχιτεκτονική και μετά την πρόσφατη πλήρη ανακαίνισή τους είναι πλέον σε λειτουργία. Τα ιταλικά λουτρά δίνουν έναν τόνο αρχοντιάς στην παραλία, ενώ η εντυπωσιακή και εξωτική βλάστηση που την περιβάλλει, με τους βράχους σε παράξενα σχήματα, τα πεύκα και τα φοινικόδεντρα, ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό θέαμα και δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα κινηματογραφικό σκηνικό.
Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες της όλες τις απαραίτητες ανέσεις, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες και καφετέρια. Τη συγκεκριμένη παραλία επισκέπτονται πολύ συχνά οι Ροδίτες όταν θέλουν να απολαύσουν ένα γρήγορο μπάνιο.
Η παραλία της Καλλιθέας αποτελεί ωστόσο ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό που αξίζει να απολαύσει κάθε επισκέπτης της Ρόδου.
Ο μαγευτικός κόλπος με πεντακάθαρα νερά, η πλούσια βλάστηση στις πλαγιές, η οργανωμένη παραλία, η προκυμαία με το καφέ και η φυσικότητα του τοπίου με τους βράχους και τις σπηλιές συνθέτουν την ιδανική καλοκαιρινή επιλογή τουριστών και ντόπιων.
Η παραλία της Καλλιθέας βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και απέχει 10χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

Κοντά στο Καλλιθέα

Τα παρακάτω σημεία βρίσκονται κοντά στο Καλλιθέα. Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να δείτε λεπτομέρειες ή πάνω στο για να δείτε πώς θα πάτε από το Καλλιθέα στο συγκεκριμένο σημείο.

Εστιατόριo

Καλλιθέα

Παραλίες

Περιοχή

Οδηγίες πρόσβασης

Οδηγήστε προς Καλλιθέα: από οπουδήποτε, από

  • twitter
  • fb
  • stumble
  • linkedin
  • reddit
  • email