Παραλίες

Περιοχή: Archangelos

Αποτελεί μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή αμμουδιά που προσφέρεται για παιχνίδι στην παραλία. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και αρκετές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, ανέσεις ικανές να καλύψουν τις ανάγκες επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Περιοχή: Prassonissi

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δημιούργημα της φύσης, το οποίο συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που το χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα! Με τους δυο κόλπους που σχηματίζει εκατέρωθεν της λουρίδας άμμου, εξασφαλίζει στον επισκέπτη πάντοτε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα και μια γαλήνια. Η παραλία αυτή αποτελεί πόλο έλξης για τους windsurfers, μιας και οι αρκετά ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (μελτέμια) είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του αθλήματος.

Περιοχή: Faliraki

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και κοσμοπολίτικη παραλία που εκτείνεται για περισσότερο από 4 χλμ. μπροστά από το ομώνυμο σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Έχει χρυσή αμμουδιά, πεντακάθαρα, ήρεμα και ρηχά νερά, κατάλληλα για τους μικρούς φίλους της θάλασσας.
Είναι μία από τις πιο διάσημες και οργανωμένες παραλίες του νησιού, με εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ και bungee jumping, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, εστιατόρια, καφετέριες, και ένα υπέροχο water park που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Περιοχή: Lindos

Είναι μια υπέροχη παραλία με καστανόχρυση άμμο και κρυστάλλινα, ήσυχα, και ρηχά νερά, ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και αντανακλούν το γαλάζιο του ουρανού, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα θαυμάσιο μπλε χρώμα. Στον ίδιο κόλπο βρίσκονται δύο αμμουδιές, οι οποίες είναι καλά οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες, δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

Περιοχή: Kallithea

Πρόκειται για μία θαυμάσια παραλία με βαθυγάλαζα νερά, πεύκα και φοίνικες, η οποία ενδείκνυνται για τους φίλους των καταδύσεων. Η παραλία της Καλλιθέας είναι πολύ γνωστή και για τις θερμές ιαματικές πηγές. Τις έκτισαν οι Ιταλοί με σαφή επιρροή από την Αραβική αρχιτεκτονική και μετά την πρόσφατη πλήρη ανακαίνισή τους είναι πλέον σε λειτουργία.

Περιοχή: Ialyssos

Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, αλλά βαθαίνουν απότομα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι αξιοποιημένη και καλά οργανωμένη, λόγω του ότι εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλειδών, όπου λειτουργούν μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν δημόσια τμήματα, αλλά και ιδιωτικά που ανήκουν στα παραλιακά ξενοδοχεία και είναι προσβάσιμα μόνο στους πελάτες τους. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες της μια πολύ ωραία θέα της απέναντι ακτής της Μικράς Ασίας.

Περιοχή: Center

Αποτελεί ουσιαστικά την παραλία της Ρόδου. Είναι μία υπέροχη παραλία με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, και συνήθως ήρεμα νερά. Η άμμος είναι παχιά και σε αρκετό βάθος, ενώ μπαίνοντας στη θάλασσα υπάρχουν μικρά βότσαλα ανακατεμένα με την άμμο. Η παραλία απλώνεται μπροστά από το Καζίνο και το Ενυδρείο της πόλης, βορειότερα από το Μανδράκι, κατά μήκος του πολεοδομικού συγκροτήματος και διαθέτει όλες τις ανέσεις ώστε να κάνουν την παραμονή των επισκεπτών ευχάριστη και ξεκούραστη.

Περιοχή: Siana

Η βραχώδης παραλία Γλυφάδα διαθέτει πράσινα καθαρά κρυστάλλινα νερά και πεύκα που φτάνουν έως τα βράχια της θάλασσας. Η παραλία έχει μεγάλα βότσαλα και συνήθως είναι καλυμμένη με πολλά φύκια που οι δυνατοί άνεμοι βγάζουν συνεχώς στην ακτή. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και δε συμπεριλαμβάνεται στις κοσμικές παραλίες του νησιού, γι’ αυτό και απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τη μοναξιά, τη γαλήνη και την ηρεμία δίπλα στη θάλασσα.

Περιοχή: Lardos

Πρόκειται για μία όμορφη, μικρή και ήρεμη παραλία με καταγάλανα νερά. Έχει μήκος 200 περίπου μέτρα, βάθος 30 μέτρα, και καλύπτεται από χρυσή ψιλή άμμο που διακόπτεται κατά διαστήματα από μικρό βότσαλο, σχηματίζοντας ένα σχεδόν κλειστό ορμίσκο που από μακριά μοιάζει με χρυσό τόξο. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, καθώς δεσπόζει το πράσινο της ξηράς, το γαλάζιο της θάλασσας και το χρυσό της άμμου. Η συγκεκριμένη παραλία παρέχει στους επισκέπτες της ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα, ενώ παράλληλα τους προσφέρει ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον.

Περιοχή: Gennadi

Πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο. Είναι η τελευταία οργανωμένη παραλία που συναντά κανείς πριν φτάσει στο Πρασονήσι, το νοτιότερο μέρος της Ρόδου. Συνδυάζει την άνεση της οργάνωσης και την απόλαυση της όμορφης φύσης, προσελκύοντας ως επί το πλείστον νέους επισκέπτες.

Pages